TIETOKONE ON PAHIN

Tässä päivänä muutamana pakotti tietokone minut asentamaan Libre Office 5.3.5:n tilalle 6.3.5. Toki sen asensin, sillä on vaikea olla asentamatta, kun ohjelma ihan pakottaa siihen. Pari päivää myöhemmin huomasin, että Libre Officen videotykki laulut olivat menneet lähes mustiksi ja tarkoitus on mennä vetämään Turkuun ylistystä Kristikalle perjantaina. Siellä on käytössä Libre Office eikä Power Point.

Mieli mustana aloin miettiä ratkaisua asiaan, sillä sadan videotykki laulun uusiksi kirjoittaminen on vähän liian aikaa vaativa homma. Minulla on toinenkin tietokone, joka on hitaampi kuin kyseinen kone ja vanhempi. Siinä on myös nämä laulut, paitsi että kolme uusinta puuttuu. Aloin sitten kirjoittaa sillä, mutta tuntuu, että paholainen istui tietokoneen päällä. Viimeinen, sadas, laulu ei onnistunut sitten millään. Kyllähän sillä tekstin pystyi kirjoittamaan, mutta taustakuvat takkuilivat. Joku saattaa ajatella, että miksi minä haluan taustakuvat taakse.

Se on kai turhamaisuutta, mutta olen sekä Libre Officeen, että Power Pointiin laittanut laulun säkeistöön aihepiiriltään sopivan kuvan. Jotkuthan lataavat taakse videon, joka sopii lauluun. Sitä minä en osaa, enkä haluakaan. Siitä tuli sitten 10 tunnin taistelu ennenkuin kaikki onnistui. Älysin nimittäin asentaa koneelleni Libre office 7.0,3. Se palautti värit videotykkilauluihin.

Kyllä sitä monta kertaa kyyneleet valuivat poskia pitkin, kiukun kyyneleet. Minä olen ihminen, joka ei halua antaa periksi, en sitten millään. Minulla vävy on alan opettaja, mutta ei hänelläkään aina ole aikaa. Lähetin monta tekstiviestiä, kunnes tajusin, että heillä on Jumalanpalvelus tänään samaan aikaan. No, keksin asian itse ja olen helpottunut. Kaikki on laitettu tikulle. Loppu illan aion lukea raamattua.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *