SIELUN PELASTUS

Etsitkö sielusi pelastusta? On siis sinun etsikkoaikasi, sillä Jumalan sana sanoo: Joh.6:44. Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Olet itsekin huomannut, etteivät nämä asiat ole aina sinua kiinnostaneet, mutta nyt on. Isä on vetämässä sinua pelastukseen, jonka hän on valmistanut sinua varten, sillä sana sanoo: Joh.3.16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Miksi meidän sitten täytyy pelastua? Emmekö me tuosta vain voi mennä taivaaseen, kun kuollaan, niin kuin kaikki uskovat? Emmekö me kaikki kelpaa Jumalalle? Niin on ainakin yleinen käsitys. Kuitenkin sana sanoo: Room.2:23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.  Ja sana jatkaa: Room.6:23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Saatat ihmetellä, mitä synti on. Se on laittomuutta, kapinaa ja eroa Jumalasta. Jumala on luonut ihmisen sellaiseksi, että hänen sydämessään on soppi, joka on juuri Jumalan muotoinen. Tunnemme tyhjyyttä ja yritämme täyttää sen jollakin. Joku täyttää sen opiskelulla, mutta kun kaikki on saavutettu, on jäljellä tyhjyyden tunne. Tai hän täyttää sen rikkauden tavoittelulla, mutta kun kaikki on saavutettu, tulee mieleen, että siinäkö se kaikki sitten olikin. Eikö ole mitään enempää?

Jotkut alkavat juoda tai käyttää huumeita. Mutta sitten vasta elämä onkin pilalla eikä pääse irti. Vaikka kuinka yrittäisi, ei Jeesusta voi korvata kukaan muu jumala, oli hän sitten minkä niminen tahansa. Vain Hän, Jeesus, voi täyttää sen tilan, ja silloin sinulle ei koskaan enää tule tyhjyyden tunnetta. 

Saatat ajatella, että uskonhan minä, että Jumala on olemassa. Eikö se riitä? Miksi pitää uskoa Jeesukseen? Joh.14:6. Jeesus sanoi hänelle: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

Saatat ajatella, että ystävät nauravat sinulle ja pilkkaavat, kun otat Jeesuksen vastaan, mutta sana sanoo:1.Kor.1:18. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Sitten saatat miettiä, miten osaat tulla uskoon. Siihen saat vastauksen sanasta: Room.10:9-10. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut, sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sana jatkaa: 1.Joh.1:9. Jos me tunnustamme syntimme on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Miten minä sitten saan uskon?”saatat kysellä. Room.10:17. Usko tulee kuulemisesta, mutta kuuleminen Jumalan sanan kautta. Mitä se usko sitten on? Hebr.11:1. Mutta usko on luja  luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. Ja lisäksi sinulle luvataan: Joh 1:12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskoivat hänen nimeensä.

Onko nyt varmaa, että olen uskossa? Miten sen tiedän? Room.8:16. Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsiaMeille tulee sellainen varmuus siitä, että olemme pelastuneet, ettei kukaan voi ottaa sitä pois meiltä. Sitä kutsutaan Pyhän Hengen sinetiksi. Ef.1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti.

Ja jos sinua ei ole koskaan kastettu tai sinusta tuntuu, ettei lapsikaste riitä, voit mennä uskovien kasteelle tai sitten pysyt lapsikasteessa. Tee juuri niin kuin Jumala sinua johdattaa. Tärkeintä on, että olet varma uskostasi. Room.16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

Rukoiletko kanssani syntisen rukouksen?

Jeesus, tulen eteesi. Tiedän olevani syntinen ja pyydän Sinun anteeksiantoasi ja veresi puhdistusta. Jeesus, tule minun sydämeeni ja ota minut kokonaan hallintaasi. Täytä minut Pyhällä Hengellä ja tulella. Ole minun elämäni Herra iankaikkisesti. Aamen