Parannuksen teko, osa 3

3. Se voisi olla myös kateus.

Mitä sanoo sana?

1.Kor.3:3. Olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?

1.Piet.2:1. Pankaa pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu.

Kateutta syntyy usein siitä, että pelkää menettävänsä jotain, kun toinen tulee samaan seurakuntaan tai työpaikalle tai mihin tahansa, jossa voi menettää jotain. Seurakunnissa kateus on usein hengellistä. Viekö tuo nyt minun palvelutehtäväni! Hyvänen aika! Tuo, joka oli minulla oppimassa hengellistä tehtävää, pääseekin nyt sinne, minne itse olisin aina halunnut päästä! Tämä on niin väärin!

Kaksosena kateudelle on panetteleminen. Kun toisella menee paremmin kuin minulla, aivan tahtomattaan yrittää löytää toisesta vikoja, joista on sitten kiva puhua muille. Sitä yrittää kaivaa maata hänen altaan.

Kuitenkin meidän pitäisi iloita siitä, että se toinen on Jumalan käytössä, mutta voi, kuinka mahdottoman vaikeaa se on.

Jumala koulutti esirukoilija ja Walesin raamattukoulun johtaja, Rees Howellsia sillä tavalla, että Rees joutui jättämään väkevän palvelutyönsä ystävälleen ja jäämään siitä sivuun ja rukoilemaan sen puolesta, että Jumala käyttäisi ystävää vielä enemmän kuin häntä. Tämä oli Reesille kova paikka, mutta kun hän tähän suostui, Jumala palkitsi hänet vielä valtavammalla työllä. Reesin oli ensin nöyrryttävä, jotta Jumala pystyi käyttämään häntä vieläkin voimakkaammin.

Tiedän, että kateus on aiheuttanut pahoja tekoja. Muinoin joku oli kateellinen Vilho Soiniselle ja hän sai kaksi naista todistamaan väärin Soinista vastaan. Soininen joutui läntemään seurakunnastaan ja häpeä seurasi häntä vuosikymmeniä, vaikka hän perustikin uuden seurakunnan Helsinkiin. Sitten toinen näistä naisista oli kuolinvuoteellaan ja siinä hän sielun hädässä tunnusti valheen. Jumala salli tämän, jotta Soininen kasvaisi syvemmin Häneen. Mutta teko, jonka naiset ja tämä kolmas henkilö tekivät, oli kauhea. Tällaista tapahtuu nykyisinkin. Eräässä seurakunnassa vanhemmistoveljien puheenjohtaja tuli pastorille kateelliseksi. Oli kasettiaika ja oli helppoa pilhoa puheita ja yhdistellä toisia toisiin. Tuloksena oli puhekasetti, jossa kyseinen pastori opetti harhaa. Hän sai potkut. Mutta ei selvinnyt helpolla puheenjohtajakaan. Hänen syyllisyytensä sai hänet juomaan ja pian hän oli rappiolla. Elämänsä lopulla hän tunnusti kaiken ja sai anteeksi ennen kuolemaansa.

Minun elämässäni kateus ei ole saavuttanut sellaisia mittasuhteita, sillä tuntiessani kateutta tunnustan sen heti Jumalalle ja pyydän Jumalaa irroittamaan sen minusta. Aika pian olen vapautunut siitä. Mutta sen huomasin, että mielelläni kuuntelin puheita, jossa kyseisestä henkilöstä puhuttiin pahaa, kunnes sain kateudesta voiton.

Nämä ovat syntejä, joista on päästävä irti, ennenkuin Jeesus tulee takaisin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *