Parannuksen teko, osa 1

Nyt on aika tehdä parannus kaikesta, mitä Jumala haluaa meidän panevan pois meidän elämästämme. Se voi tarkoittaa monia eri asioita.

1. Se voi tarkoittaa anteeksiantamattomuutta elämässämme.

Onko meidän elämässämme ihminen, joka ottaa päähän? Hänen käytöksensä ärsyttää, hänen tekonsa raivostuttavat, hänen puheensa vihastuttavat. Haluamme olla hänenlaisistaan kaukana. Mutta kun hän on kuin iilimato kimpussamme työpaikalla tai naapurissa tai kotona tai harrastuksissa. Hän on monesti nolannut meitä ystäviemme tai työpaikan ihmisten silmissä. Haluaisimme sanoa hänelle muutaman valitun sanan, mutta emme tilanteesta johtuen voi. Vihaamme häntä. Hän tekee elämästämme sietämättömän.

Mitä sanoo sana?

Matt.6:14-15. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

Matt.5:44. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat.

Tämä on vuorisaarnasta suoraan Jeesuksen sanoja. Kävin itse tämän läpi, kun eräs ”Jumalan suurista” alkoi vainota minua. Minusta puhuttiin valheita kaikissa ev.lut. seurakunnissa, missä hän kävi puhumassa. Minusta kerrottiin, että olen hajoittaja ja varoitettiin ottamasta seurakuntiin palvelemaan. Minua sattui kaikkein eniten Jumalan valtakunnan työn estäminen. Sielunvihollinen tiesi tämän ja siihen hän iski. Tätä jatkui vuosikaupalla. Monet ystäväni muuttuivat vastustajikseni. Kesti 10 vuotta ennen kuin pääsin täydelliseen anteeksi antamukseen, anteeksi antamukseen ilman anteeksi pyyntöä. Haavat olivat syvät ja koska jo lapsuuteni oli vaikea, olin erityisen herkkä tällaisille lyönneille. Olin äärimmäisen hylätty ja syrjitty entuudestaan ja sitten tuli tällainen isku.

Mutta Jumala ei vaatisi tällaista sanassaan, jos se ei olisi mahdollista. Hän antoi voiman antaa anteeksi Pyhän Henkensä kautta, kun olin ensin verille asti tehnyt vastarintaa katkeruudelle. Eräänä päivänä huomasin olevani vapaa katkeruudesta ja rakastavani häntä Jumalan rakkaudella. Kummallista, kun annoin anteeksi, meistä tuli mitä parhaimmat ystävät ennen hänen muuttoaan kirkkauteen.

Tässä ensimmäinen osa parannuksen teosta, mitä minä olen oppinut. En voi opettaa mitään, minkä läpi en ole itse mennyt.

 

KLIKKAA NIMEÄ KOMMENTOIDAKSESI . . .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *