PÄÄSIÄINEN

2. Moos. 12:1-13. Ja Herra puhui Moosekselle ja Aaronille Egyptin maassa sanoen: ”Tämä kuukausi olkoon teillä kuukausista ensimmäinen; siitä aloittakaa vuoden kuukaudet. Puhukaa koko Israelin kansalle ja sanokaa: Tämän kuun kymmenentenä 

päivänä ottakoon kukin perheen isäntä itsellensä karitsan, yhden karitsan joka perhekuntaa kohti. Mutta jos perhe on liian pieni koko karitsaa syömään, niin ottakoon lähimmän naapurinsa kanssa yhteisen karitsan, henkilöluvun mukaan. Karitsaa kohti laskekaa niin monta, että voivat sen syödä. Ja karitsanne olkoon virheetön, vuoden vanha urospuoli; lampaista tai vuohista se ottakaa. Ja pitäkää se tallella neljänteentoista päivään tätä kuuta; silloin Israelin koko seurakunta teurastakoon sen iltahämärässä. Ja he ottakoot sen verta ja sivelkööt sillä molemmat pihtipielet ja ovenpäällisen niissä taloissa, joissa he sitä syövät. Ja he syökööt lihan samana yönä; tulessa paistettuna, happamattoman leivän ja katkerain yrttien kanssa he sen syökööt. Älkää syökö siitä mitään raakana tai vedessä keitettynä, vaan tulessa paistettuna päineen, jalkoineen ja sisälmyksineen. Älkääkä jättäkö siitä mitään huomenaamuksi; mutta jos jotakin siitä jäisi huomenaamuksi, niin polttakaa se tulessa. Ja syökää se näin: kupeet vyötettyinä, kengät jalassanne ja sauva kädessänne, ja syökää se kiiruusti. Tämä on pääsiäinen Herran kunniaksi. Sillä minä kuljen sinä yönä kautta Egyptin maan ja surmaan kaikki esikoiset Egyptin maassa, sekä ihmiset että eläimet, ja panen toimeen rangaistustuomion, jonka minä olen langettanut kaikista Egyptin epäjumalista. Minä olen Herra. Ja veri on oleva merkki, teille suojelukseksi, talo

issa, joissa olette; sillä kun minä näen veren, niin minä menen teidän ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata.

V.2000 sairastuin. Syynä oli kolme mielen laadun syntiä, joista Jumala halusi, että tekisin parannuksen. Viisi pitkää vuotta sairastin 13 eri sairautta ja lopulta vielä onnettomuus kohtasi minua ennen kuin tajusin syyn, miksi jouduin kokemaan tämän kaiken. Tein parannuksen ja pian tämän jälkeen täytyin valtavasti Pyhällä Hengellä. Lukiessani Raamattua, Jumala aukaisi minulle siitä erään helmen. Israelin kansan lähtö Egyptistä on esikuva ylöstempauksesta.

1. Karitsa kuvaa Jeesusta.

2. Aaron ja Moosen kuvaavat Pyhää Henkeä ja enkeleitä, jotka ovat viemässä meitä tuuliin ja pilviin Jeesusta kohtaamaan.

3. Karitsan veri kuvaa Jeesuksen verta.

4. Karitsa piti syödä kokonaan. Kristuksen evankeliumi piti ottaa vastaan kokonaan mitään siitä pois jättämättä, ristiä kaventamatta tai lyhentämättä.

5. Iltahämärissä kuvaa pimeyttä, jonka keskellä silloin olemme.

6. Karitsa piti olla tulella paistettu. Evankeliumin totuus piti säilyttää muuttumattomana, sellaisena kuin se oli alkuseurakunnassa. Siihen kuului myös hinta, minkä me joudumme maksamaan uskostamme vainoissa.

7. Karitsaa ei saanut syödä raakana. Kristityt eivät saa olla kasvamattomia, Jeesuksen evankeliumin sanaa tuntemattomia.

8. Karitsaa ei saanut keittää. Mitään evankeliumista ei saanut vesittää, ei ottaa pois.

9. Katkerat yrtit kuvaavat vainoja henkilökohtaisella tasolla.

10. Happamaton leipä kuvaa synnitöntä, puhdasta elämää

11. Päineen, jalkoineen, sisälmyksineen vahvistaa Kristuksen evankeliumin täyden totuuden tärkeyttä.

12. Kupeet vyötettyinä kuvaa totuuden vyötä.

13. Kengät jalassa kuvaavat alttiuden kenkiä.

14. Sauva kädessä kuvaa Kristuksen auktoriteettia, jonka Hän meille on antanut ja vahvistaa ylöstempauksen lähestyessä.

15. Karitsa piti syödä kiiruusti kuvaa Jeesuksen tuloa, joka on ihan edessämme.

16. Älkää jättäkö mitään huomisaamuksi, mutta jos jää, pitää se polttaa tulessa, kuvaa sitä, että pitää olla viisas neisyt, joka on valmis lähtöön, jotka eivät ole, ne jäävät tänne Jumalan rangaistus tuomioihin.

17. Egyptin esikoisten kuolemat kuvaavat Jumalan rangaistus tuomioita, jotka alkavat lähtiessämme.

18. Egyptin vitsaukset kuvaavat Ilmestyskirjan vitsauksia.

19. Faarao kuvaa antikristusta.

Kaikille asioille on siis vastine pian tapahtuvassa ylöstempauksessa.

Kuinka tärkeä onkaan olla lähellä Jeesusta, sillä vain Hän pystyy tekemään meidät valmiiksi Pyhän Hengen kautta. Veri (Kristuksen veri) on oleva sinäkin hetkenä merkki, joka vie meidät Karitsan häihin, kun maaimassa alkavat hirvittävät ajat. Olkaamme viisaita neitsyitä, jotka lamput palavina lähtevät hääjuhlaan.

 

KLIKKAA NIMEÄ KOMMENTOIDAKSESI…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *