NUOTEISTA

Korjaan virheellisiä nuotteja. Meille tuli uusi pianisti ja kitaristi, joka on tyttäreni. Muut ovat kai olleet niin hienotunteisia, etteivät ole kertoneet nuottien virheistä, mutta tytär ei ja se oli hyvä. Ihmettelen, miten paljon yhteen lauluun on mahtunut virheitä. Ja jokaisessa on ollut tähän mennessä. Korjaan toistaiseksi vain ylistyslaulut, joskus myöhemmin muutkin laulut, jos on aikaa. Minulta menee koko kesä ylistyslaulujen korjaamiseen.

Miten niitä virheitä sitten on tullut? Lähetän lauletun laulun nuotittaja-Eskon sähköpostiin. Olen laulanut laulun kännykän sanelimelle, eikä se ole maailman paras musiikin toistaja. Sähköposti ei paranna asiaa ja siksi laulun melodian helposti kuulee väärin. Minä taas en lainkaan hallitse nuotteja, mutta kitaristina soinnut ovat tuttuja. Jos laulu on kuultu väärin, en voi tietää sitä, koska en ymmärrä nuotteja. Hallitsen Music Time de Luxe nimisen nuottien puhtaaksi kirjoittamisohjelman. Siinä saattavat tulla esille väärin kuuleminen, jos minulla ei ole kiire. Aikaisemmin oli. Neljän lapsen äiti ja Venäjän, Israelin ja Ruotsin matkat merkitsevät kiirettä puhumattakaan Suomen matkoista. Kiertelin Suomea ristiin rastiin välillä poiketen muissa maissa ja kiire oli valtava. Kaiken kiireen keskellä sain uusia lauluja, joita Esko sitten nuotitti ja puhtaaksi kirjoittaminen kiireen keskellä eivät ole kovin hyvä yhdistelmä. Painoin joskus kiireessä väärän nuotin tai soinnun ja ne sitten ladattiin tännekin virheellisinä. Olen ihminen, jolla pitäisi olla aina täydellinen rauha, kun kirjoittelen puhtaaksi, mutta sitä ei ollut. Puhelin soi, CD- levyjen tekemiseen liittyi paljon työtä ja vaivaa. Lapset kävivät … välillä pahimpaan aikaan. Vietettiin häitä ja hautajaisia ja lastenlasten siunaamisia.

Lisäksi kiusana oli muusikoiden hienotunteisuus. Kun en tiennyt, en voinut korjata. Onneksi tyttäreni uskalsi sanoa totuuden ja pianistimme myötäili häntä. Sain innon korjata kaikki. Kun nyt tarkistan kaikki, virhemäärä on valtava. Oli varmaan jo nuottikirjassamme, Eskokaan ei jaksanut tarkistaa enää puhtaaksikirjoittamisen jälkeen. Mietin, miten vihaisia mielessään muusikot ovat olleet, kun ovat ostaneet nuottikirjan, jossa jokainen laulu on ollut virheellinen. No, asialle ei enää voi mitään. Olen hyvin pahoillani, mutta ehkä lohduttaa ajatus, että maksettu raha ei lihottanut meidän kukkaroitamme vaan meni katulasten hyväksi. Vähään aikaan ei kannata tulostaa nuotteja tai sitten pitää korjata itse virheet. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *