Muurahaiset kodissani

Apua! Oikea muurahaisinvaasio! Olen käynyt jatkuvaa sotaa muurahaisia vastaan koko tässä asunnossa asumisaikani. Ei ole ollut hyötyä myrkyistä eikä muistakaan neuvoista. Minulle on ehdotettu, että ripota sitä sun tätä sinne, mistä muurahaiset tulevat asuntoon. No, tiedänhän minä sen, että sekä etu- että takapihalla on muurahaispesiä pitkin rivitalon vierustaa, mutta mistä ne tulevat asuntooni, sitä en tiedä. Pakkohan niiden on tulla niistä pesistä, mutta niiden kulkureittiä pitkin talon rakenteita en tiedä. Välillä niitä alkaa tulla astianpesukoneen takaa, välillä sähkölieden takaa. Joskus niillä on oma osasto olohuoneen sohvan takana ja joskus vaatehuoneen ylähyllyllä. Siis sellaisissa paikoissa, joita en pysty itse tarkistamaan, enkä myrkyttämään. Ainoa apu olisi niiden pesien tuhoaminen seinän vierustoilta. Auttaisikohan kiehuvan veden kaataminen seinän vierille? Ainakin se tappaisi raunioyrtit, jotka leviävät yhtä suurella voimalla kuin muurahaisetkin. Mikään muu kasvi siellä ei sitten kasvakaan, kun muurahaiset syövät niiden juuret.

Luin kateellisena Heikki Andelinin kirjoituksen siitä, miten hän rukoili, että hiiret saavat tulla vain seinien sisälle heidän kotitalossaan, mutta ei asuntoon sisälle, kun he asuivat Heikin työn tähden muualla. Ja näin tapahtui. Hiiret eivät enää tulleet sisälle. Innostuin itsekin rukoileman, että muurahaiset saavat olla pihalla, mutta eivät tulla sisälle kotiini. Uskoni ei ilmeisesti riittänyt, sillä sitten niitä vasta alkoi tullakin vaikka kuinka paljon. No, minun oli tartuttava taas myrkkypulloihin.

Sokerimuurahaiset tosiaan valtaavat alaa valtavalla vauhdilla. Edellispäivänä niitä alkoi tulla ulos tietokoneen sivussa olevasta reijästä. Jos ei ole varovainen, ne valtaavat koko huushollin. Yöllä joku niistä käveli niskassani. Se koki karmean kuoleman. Jos syön jonkun makean pullan ei aikaakaan, kun joku niistä yrittää päästä osingolle. Vaikka ne rakastavatkin kaikkea makeaa, ei niillä kuitenkan näytä olevan mitään mielenkiintoa sokerinurusta kohtaan. Kuivana se ei kelpaa, mutta jos tiputan vettä päälle, on hetken päästä kymmenen jo syömässä sitä. Täytyy varmaan tehdä sopimusrukous rukouspiirin kanssa, että ne häviävät itsestään, sillä en haluaisi mitään muurhaiskansan murhaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *