Mitä on todellinen herätys?

Meillä on se käsitys, että kun ihmisiä tulee uskoon tasaisesti evankelioinnin seurauksena, että se on herätys. Tai kun kutsumme jonkun suurpuhujan ja saamme useamman ihmisen uskoon hänen kauttaan, että se olisi herätys.

Ei todellakaan! Herätys on se, kun Jumalan Henki tekee työn eikä puhuvia ihmisiä välttämättä tarvita ollenkaan. Tietenkin ihmisillä tarvitsee olla perustieto uskon asioista, mutta varsinaisesti herätyksen antaja on Jumalan Henki, joka tekee ihmiset syntisiksi ilman inhimillistä syytä.

Otetaan esimerkiksi Charles Finney.

Hän kävi puhumassa eri puolilla Yhdysvaltoja. Hänen edellään kulkivat  esirukoilijat Daniel Nash ja Abel Clary. He menivät kaksi viikkoa aikaisemmin paikkakunnalle, johon Finney tuli saarnaamaan. He esirukoilivat paikkakunnan puolesta sen ajan. Siis kyseessä oli todellista esirukousta, ei sitä, jota useimmat meistä käsittävät esirukouksella. Pyhä Henki rukoilutti heitä niin kauan, että esim. Nash ei pystynyt enää menemään vuoteeseen, vaan putosi jaloiltaan siihen paikkaan, missä oli ja nukahti. Niin uupunut hän oli. Kun he jatkoivat tätä kaksi viikkoa Pyhän Hengen ohjauksessa ja voimassa, alkoi herätys. Ja tämä herätys oli Pyhän Hengen antama eikä lainkaan kiinni itse Finneystä, vaikka hän evankelistana siellä toimikin. Sen todistaa erään jumalattoman asianajajan tarina.

Kyseinen asianajaja oli tulossa samaan kau

 

punkiin, missä Finney oli. Kaupunkia rajoitti toiselta puolelta leveä joki. Kun vaunut, joissa asianajaja saapui, tulivat joen keskikohtaan, asianajaja painui itkien vaunujen lattialle ja anoi armahdusta Jumalalta ja pelastui ennen kuin ehti joen rantaan.

Tätä on herätys! Jumala toimii! Armossaan Hän käytti Finneytä. Mutta niin oli Finney kiinni näistä esirukoilijoistaan, että kun toinen näistä, Nash, kuoli, Finneyn oli mentävä seurakunnan pastoriksi, koska herätys ei enää jatkunut. On suurta armoa, että Hän käyttää ketään meistä. Hän voisi tehdä kaiken itse, mutta armossaan Hän on katsonut tarpeelliseksi käyttää meitä. Miten me pysyisimme uskossa, jos me vaan olisimme ja Jumala tekisi kaiken itse? On ihanaa saada palvella Jumalaa!

 

KLIKKAA NIMEÄ KOMMENTOIDAKSESI . . .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *